هرچه شبکههای اجتماعی رشد بیشتری داشته باشند و بزرگتر شوند، فرصت بیشتری برای عرض اندام خواهند داشت. وقتی صحبت از افزایش آگاهی عمومی درباره برندها یا افراد شاخص میشود، شبکههای اجتماعی همچون معدن طلا، پر از فرصتهای ارزشمند هستند. تفاوتی ندارد که شما یک شرکت کوچک داشته باشید یا یک شرکت چند میلیاردی، این روزها برندها اکثرا رسانه محورند؛ چرا که نسبت به فواید استفاده از آن آگاهند. کسبوکارهایی وجود دارند که تجارت خود را تنها با استفاده از شبکههای اجتماعی بسط و گسترش میدهند. آنها با صرف زمان بیشتر در این شبکهها، میزان فروش خود را افزایش میدهند و حوزه فعالیتشان را گستردهتر میکنند. در این مقاله بهصورت اختصاصی درباره اینستاگرام صحبت خواهیم کرد. آیا درباره تاثیرگذاری یا ایمپرشن (impression) در اینستاگرام شنیدهاید؟ با ادوایس همراه باشید؛ همه آنچه باید بدانید را در ادامه توضیح میدهیم.
شبکههای اجتماعی قدرتمندند و به همین دلیل است که باید از آنها استفاده کنید. در حال حاضر، اینستاگرام یکی از معروفترین شبکههای اجتماعی بهحساب میآید و شاهد هستیم که علاوه بر رشد تدریجی کاربران این شبکه، هر ساله بخشها و امکانات خاصی نیز به آن افزوده میشود. از همین بابت، بسیاری از صاحبان مشاغل یا کسب وکارهای خاص، تمرکز خود را از فیسبوک و توییتر برداشته و بر روی اینستاگرام گذاشتهاند. اگر شما یکی از آنها هستید، در جایگاه مناسبی قرار گرفتهاید.
در ادامه، با کاربرد اینستاگرام و مفاهیم مربوط به آن بیشتر آشنا خواهید شد و درباره بهرهبرداری از آنها خواهیم گفت.
اینستاگرام یک شبکه اجتماعی عکس و ویدیومحور است که در سال ۲۰۱۰ ساخته شد. در ابتدا، فقط روی سیستم عامل iOS موجود بود و سپس در سال ۲۰۱۲ برای اندروید نیز قابلدسترس شد. در همین سال این شبکه توسط فیسبوک خریداری شد.
اینستاگرام به شما اجازه میدهد تا افراد را دنبال کنید، توسط دیگران دنبال شوید، عکس به اشتراک بگذارید، عکسهای بهاشتراکگذاشتهشده را لایک کنید و به اصطلاح صفحه فید (Feed) خودتان را داشته باشید. بخش فید (Feed) در اینستاگرام، آخرین پستها و استوریهای کسانی را که دنبال میکنید، به شما نمایش خواهد داد.
اینستاگرام بخشهای متعدد و مختلفی دارد:
در آغاز باید اپلیکیشن اینستاگرام را دانلود کنید که هم برای سیستم عامل اندروید و هم iOS در دسترس است؛ البته نسخهای مختص ویندوز 10 نیز وجود دارد اما دسترسی به امکانات حسابتان در اینستاگرام در این نسخه محدود شده است. شما نمیتوانید هیچ عکس و یا فیلمی را بهواسطه آن بارگذاری کنید. تنها میتوانید در فید (Feed) خود بالا و پایین بروید، جستوجو کنید و…
گام بعدی، ثبت نام است. این شبکه به شما اجازه دسترسی و ثبتنام از طریق فیسبوک را هم میدهد. به جز آن میتوانید با استفاده از نشانی ایمیل یا شماره موبایل برای خود حساب کاربری جدیدی باز کنید.
دو نوع حساب کاربری در اینستاگرام وجود دارد: یکی تجاری (بیزینس اکانت) و دیگری شخصی (پرایوت اکانت). اگر دارنده شغل یا بیزینسی هستید انتخاب حساب کاربری تجاری برای شما مناسبتر است، چرا که امکانات گستردهتری در زمینه تبلیغات در اختیارتان قرار میدهد.
یکی از بخشهای مهم حسابهای کاربری تجاری که اطلاعات مهمی را در اختیار کاربران قرار میدهد، (Insight) است؛ یک ابزار تحلیل آماری که دادههای بسیاری را درباره اطلاعات حساب کاربری هر فرد در اختیارش قرار میدهد. این امکان آمار درستی از میزان تأثیرگذاری (Impression)، دسترسی (reach)، تعداد فالوئرها و موارد بسیار دیگری را در اختیار شما قرار میدهد.
همانطور که قبلا گفته شد برای دسترسی به این امکان، ابتدا باید حساب کاربری شخصی خود را به یک حساب تجاری تغییر دهید. انجام این کار به شما اجازه میدهد تا به انواع مختلف اطلاعات مربوط به صفحهتان دسترسی پیدا کنید.
شما از سه بخش متفاوت در اینستاگرام میتوانید به این اطلاعات دست یابید:
۱- با کلیک بر روی گزینه Insight View که پایین هر پست دیده میشود، می توانید به بخش Insight مربوط به پستهای ارسالیتان دسترسی داشته باشید.
۲- میتوانید با بالا کشیدن صفحه استوری و بررسی تعداد نفراتی که استوری شما را دیدهاند، به بخش Insight مربوط به استوری هایتان دسترسی پیدا کنید. در این بخش میتوانید به اطلاعاتی از قبیل تعداد کاربرانی که به استوری بعدیتان رجوع کرده اند، تعداد کسانی که استوری شما را از روی هشتگی خاص پیدا کردهاند و البته تعداد کسانی که پس از تماشای استوری شما از صفحهتان نیز بازدید کردهاند، دسترسی داشته باشید.
۳- با کلیک بر روی آیکون بالا سمت راست میتوانید به اطلاعات بیشتر و بهتری نیز دست یابید.
شما میتوانید تعداد اکانتهایی که در یک هفته از صفحهتان بازدید میکنند را ببینید. همچنین میتوانید تشخیص دهید از میان بازدیدکنندگان هفته گذشته چند نفر شما را دنبال کردهاند. Insight اینستاگرام به شما این امکان را میدهد که تعداد ایمپرشن، دسترسی (Reach)، کلیک بر روی وبسایت و کلیکهایی که منجر به انجام فعالیتی در صفحه شما میشوند (Call-to-action) را طی ۷ روز گذشته بررسی کنید. همچنین این امکان آمار تعداد پست های آپلود شدهتان در هفته گذشته و یا در کل دوران فعالیت را در اختیارتان قرار میدهد.
دادههای حاصل از اینستاگرام به شما کمک میکنند تا شناخت بهتری از فالوئرهایتان داشته باشید.
حال که با مفهوم Insight اینستاگرام آشنا شدهاید، زمان آن رسیده که بدانید چطور از آن استفاده کنید. به بخش Insight اکانت اینستاگرام خود مراجعه کنید و تنها با کلیک کردن بر روی قسمت مخاطبان که در سمت راست قرار گرفته است، یک خلاصه از آمار مخاطبانتان دریافت نمایید. از این بخش میتوان فهمید، بیشتر مخاطبان شما در کدام شهرها یا کشورها سکونت دارند. در ادامه میتوانید جنسیت غالب آنها و گروه سنیشان را نیز تشخیص دهید. در اینجا حتی میتوانید تشخیص دهید چه تعداد از دنبالکنندههایتان در چه ساعتی از روز یا در چه روزهایی از هفته فعالیت بیشتری در اینستاگرام دارند. با استفاده از این اطلاعات میتوانید به افزایش میزان دستیابی (Reach) صفحهتان نیز کمک کنید.
این اطلاعات به شما کمک میکند تا شناخت بهتری از فالوئرهایتان داشته باشید. اینکه چه کسانی، در چه سنی و اهل کجا شما را دنبال میکنند. علاوه بر این میتوانید از این اطلاعات برای انتخاب زمان درست اشتراکگذاری محتوای صفحهتان کمک بگیرید. با دانستن اینکه مخاطبان صفحه شما بیشتر خانم هستند یا آقا، میتوانید محتوای صفحه را در راستای جذب جامعه هدف کسب وکارتان تغییر دهید.
9 اصطلاح مهم که برای تحلیل داده های اینستاگرام باید بدانید
معمولاً این دو فاکتور یا دو امکان اینستاگرام با هم اشتباه گرفته میشوند؛ بسیاری نیز فکر میکنند عملکرد این دو یکسان است. اما اینطور نیست. دو معیار Insight و ایمپرشن اینستاگرام کاملا متفاوتاند. معنی آنها در پلتفرمهای مختلف نیز متفاوت است. چیزی که در فیسبوک از آن به عنوان تاثیرگذاری (Impression) یاد میکنند، در توییتر تحتعنوان Insight معرفی میشود. به همین دلیل، شناخت درست آنها و تشخیصشان مهم است.
معیارهای زیادی در اینستاگرام وجود دارند که توجه به آنها، هنگام تجزیهوتحلیل فعالیت یک اکانت ضروری است؛ چیزهایی مانند تعداد کلی پستها، کاربرانی که آن ها را بهاشتراک گذاشتهاند، میزان جذابیت و سرگرمکنندگی محتوا برای دیگر مخاطبین (Engagement) و…
اما دو معیار اصلی ایمپرشن (Impression) و دستیابی (Reach) در اینستاگرام ، کلید فهمیدن کیفیت عملکرد یک فعالیت هستند. این دو لفظ اگرچه ممکن است به نظر هممعنی برسند اما اینگونه نیستند. دستیابی یا ریچ معیاری برای تعیین تعداد مردم و ایمپرشن معیاری برای نمایش تعداد دفعات است.
هر دو معیار، بسیار کارآمد و مهم هستند. ایمپرشن در اینستاگرام به معنای تعداد دفعاتی است که هر فرد محتوای ارسال شده شما در اینستاگرام را مشاهده میکند. برای مثال، تصور کنید که یک کاربر ۲۰۰ فالوئر دارد و سه عکس به اشتراک گذاشته است. با توجه به این دادهها میتوان گفت میزان ایمپرشن بالقوه صفحه این فرد ۶۰۰ است؛ یعنی ۳ پست ضربدر ۲۰۰ فالوئر.
اما دستیابی (Reach) در اینستاگرام به چه معناست؟
معیار دستیابی در اینستاگرام به معنای تعداد حسابهای منحصربهفردی است که پست شما را مشاهده کردهاند. این استاندارد هم یک تخمین است و احتمال دقیق نبودن آن وجود دارد؛ چرا که از هیچ راهی نمیتوان تعداد دقیق دنبالکنندههای موثر را محاسبه کرد. معمولاً کاربران اینستاگرام صرفاً در صفحه فید (Feed) خود میچرخند و توجهی به محتوا ندارند. بنابراین بهطور خلاصه میتوان گفت که اگر یک حساب کاربری ۲۰۰ فالوئر دارد، میزان دستیایی (Reach) بالقوه آن ۲۰۰ است.
همانطور که گفته شد، بررسی میزان ایمپرشن در اینستاگرام بسیار آسان است. فقط باید به بخش Insight بروید و در آنجا همه معیارها را با هم خواهید داشت. در قسمت فعالیت (Activity) در بخش Insight میتوانید گزینه تاثیرگذاری (Impression) را پیدا کنید. اگر میخواهید ایمپرشن آخرین عکسی که به اشتراک گذاشتهاید را ببینید، به آن عکس مراجعه کنید و بر روی Insight کلیک کنید. در قسمت پایین، سمت راست میتوانید تعداد Impression پست ارسال شدهتان را مشاهده کنید.
در پایان، به یاد داشته باشید که بررسی ریزترین جزئیات و تغییرات در دادههای آماری صفحهتان، با توجه به اینکه اینستاگرام یکی از پرکاربرترین شبکهها در فضای مجازیست، بسیار مهم خواهد بود. نتایج آماری که با فاکتورهایی تحتعنوان دستیابی (Reach) و یا تاثیرگذاری (Impression) شناخته میشوند، به برندها و آژانسهای فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ کمک میکند تا بفهمند کدام بخش ازعملکردشان موفقیتآمیز بوده و کدام قسمت به تغییر استراتژی نیازمند است.
منبع: TweetBinder